Озимими засіють 7,4 млн га

22 липня 2015 21 0
Озимими засіють 7,4 млн га
Latifundist.comОзимими засіють 7,4 млн га

Посівна площа озимих зернових культур під урожай 2016 р. в усіх категоріях господарств прогнозується на рівні 7,4 млн га. Про це повідомив директор департаменту землеробства та технічної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України Володимир Топчій під час селекторної наради, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За інформацією департамента, згальна потреба у насінні озимих складає близько 1,6 млн т. У тому числі пшениці (1,3 млн т), жита (36 тис. т), ячменю (198 тис. т), ріпаку (5 тис. т).

«Завершується інспектування насіннєвих посівів озимих культур. Апробовано понад 580 тис. га або 80% до плану. Є всі передумови підготовки насіння високих кондицій», — наголосив Володимир Топчій.

За його словами, для забезпечення сільськогосподарських виробників насінням на пільгових умовах у державному підприємстві «Державний резервний насіннєвий фонд» в наявності 9,4 тис. т насіння озимих культур.

Також Володимир Топчій додав, що у Державний реєстр виробників насіння та садивного матеріалу внесено 713 суб’єктів господарювання. Через анексію Криму, окупацію частини територій Донеччини і Луганщини, а також посилення атестаційних вимог це на 200 менше ніж у минулі роки.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою