New Holland представила напівгусеничний рушій для трактора Т8 410

11 листопада 2016 122 0
New Holland T8 410
traktorist.uaNew Holland T8 410

На міжнародній аграрній виставці «ІнтерАГРО 2016» компанія New Holland продемонструвала трактор Т8 410 у оновленій конфігурації — з напівгусеничним рушієм. Це новинка для українських аграріїв, повідомляє Тraktorist.ua.

Ідея створення напівгусеничного рушія для трактора Т8 410 виникла завдяки американським фермерам, які не могли вчасно зайти у поля через їх заболоченість.

«Завод, на якому виробляються ці трактори, знаходиться в районі Червоної річки в США. Ця Червона річка не біжить з півночі на південь, а біжить з півдня на північ. І коли весною розтає сніг, землі навколо цієї річки дуже заболочені. Тому фермери часто зверталися на завод у пошуку рішення. Тоді інженери прийняли рішення і зробили напівгусеничний рушій, щоб трактор міг зайти в поле на кілька тижнів раніше», — розповідає продакт-менеджер компанії New Holland Віталій Каплюк.

Гусениця має в 4 рази більшу площу контакту, ніж трактор на стандартних 710-х покришках. Коефіцієнт пробуксовки мінімальний та завжди прямує до нуля, а в стандартних умовах його майже немає. Рушій може повертатися навколо осі до 10°, завдяки чому повністю копіює нерівності грунту та дозволяє задньому брусу не відриватися від землі та не втрачати зчеплення.

«Чому саме напівгусениця? Тому що всі звикли бачити стандартні моногусеничні трактори. Перша перевага напівгусеничної машини в тому, що при стандартній моногусеничній схемі, коли трактор розвертається, він, як правило, з одної сторони вигрібає яму, відповідно з іншої нагрібає горб. Тут цього немає, тому що поворот здійснюється за допомогою передніх коліс. Друга перевага — при розвороті моногусеничної машини їй треба загальмувати один бік, в цей час працює двигун, видає повну свою потужність і йде втрата потужності тільки на розворот. Це неефективне використання палива. Напівгусеничний рушій це унеможливлює. Наступна перевага — під час транспортування чи їзди по дорозі загального призначення або взагалі по полю на моногусеничній машині неможливо встановити якусь додаткову систему амортизації, крім амортизації кабіни. На цих же тракторах встановлюється передній міст з амортизацією і трактор дуже плавно йде», — розповів про переваги нового рушія Віталій Каплюк.

Трактор легкий для транспортування, при правильному використанні ресурс гусеничного рушія складає близько 7 тис. мотогодин. До того ж трактор має оновлену конструкцію зчеплення.

«У багатьох моногусеничних тракторах іде зчеплення за рахунок натягу гусениці, тобто відбувається тертя між привідним колесом і внутрішньою поверхнею. Тут іде гребеневе зчеплення. У самій каретці є впадини, за які зачіплюються гребені. Тобто гусениця не розтягнеться і колесо не буде буксувати», — додав чоловік.

Виконано за допомогою Disqus