Фермери подали до Держфонду заявок на 54 млн грн

14 листопада 2016 79 0
Всього з державного бюджету виділено 15,8 млн грн
kurkul.comВсього з державного бюджету виділено 15,8 млн грн

З 15 листопада розпочинає роботу центральна комісія Держфонду з питань надання фінансової підтримки фермерським господарствам, — повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Заступник міністра Олена Ковальова повідомила, що вже практично у всіх областях України відбулися засідання регіональних комісій, сформовано реєстри фермерських господарств, що претендують на одержання фінансової підтримки, пакети документів передано до Києва.

«Надання коштів через Український державний фонд підтримки фермерських господарств викликало значний інтерес з боку потенційних отримувачів такої підтримки. Всього з державного бюджету виділено 15,8 млн грн, то вже 156 фермерських господарств подали заявок на загальну суму майже 54 млн грн», — розповіла Олена Ковальова.

Нагадаємо, що відповідно до зміненого порядку використання коштів було збільшено граничну суму безвідсоткового кредиту з 250 тис. грн до 500 тис. грн З урахуванням комплексного стратегічного плану розвитку аграрного сектору економіки «3+5», встановлено пріоритети при визначенні переможців конкурсного відбору (членство у сільськогосподарському обслуговуючому кооперативі; провадження діяльності з вирощування та розведення великої рогатої худоби; обробіток земельних ділянок площею не більше 500 га; закладення молодих плодово-ягідних та виноградних насаджень; перехід до виробництва органічної продукції (сировини)).

Виконано за допомогою Disqus