УПЕК створить «розумну» техніку

15 листопада 2016 90 0
УПЕК підтримає світовий тренд
upec.uaУПЕК підтримає світовий тренд

Індустріальна група УПЕК оголосила про старт нового проекту зі створення «розумної» сільгосптехніки на базі штучного інтелекту. Про це повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на прес-службу компанії.

Впровадження цих технологій здатне забезпечити необхідний рівень ефективності агротехніки і переробки, раціональне використання матеріалів і добрив. Важливою особливістю проекту ІГ УПЕК по створенню розумної техніки є можливість враховувати національну специфіку — своєрідний клімат, бездоріжжя та інші умови.

«Ці машини будуть здатні істотно підвищити врожайність, зменшити енерговитрати трактора, витрати палива, а також негативні впливи рушіїв трактора і ґрунтообробної техніки на ґрунт. Це новий світовий тренд високих технологій, до якого зараз підходять всі провідні компанії-виробники причіпної сільгосптехніки», — зазначає головний конструктор Українського конструкторського бюро трансмісій і шасі Олексій Гриненко.

ІГ УПЕК має достатній досвід впровадження інноваційних розробок. Наприклад, застосування пружинної стійки на дискових знаряддях «Дукат» дозволяє серйозно знизити необхідну силу тяги трактора, в результаті чого економія палива при роботі з цими знаряддями складає близько 30%.

«У поєднанні з необслуговуваними підшипниковими вузлами HARP AGRO UNIT наші дискові борони дозволяють домогтися надзвичайно низьких експлуатаційних витрат з мінімальним обслуговуванням і максимальною продуктивністю», — говорить Олексій Гриненко.

ІГ УПЕК — одна з перших компаній, яка приступає до створення «розумної» техніки в сегменті посівної і ґрунтообробної техніки.

Процес створення підприємств «розумного» агробізнесу є світовою тенденцією. Його актуальність обумовлена ​​як проблемою зростання чисельності населення в світі і зміною клімату, так і необхідністю підвищення ефективності та екологічних вимог землеробства.

Робота зі створення «розумної» техніки буде проходити в інженерних центрах ІГ УПЕК спільно з ВНЗ-членами Кластера «Агротехніка», провідними науково-дослідними інститутами і академіями аграрного профілю.

«Створення високотехнологічних кластерів в конкурентоспроможних секторах економіки покликане не тільки сприяти розвитку сільгоспмашинобудування в Україні, а й дати можливість виходу вітчизняних проектів на глобальні ринки. Деякі з рішень, пов'язані з «розумною» технікою, ми плануємо представити вже в 2017 р. на найбільшій сільськогосподарській виставці в світі AGRITECHNICA (Німеччина)», — анонсує віце-президент з маркетингу та продажів ІГ УПЕК Роман Гіршфельд.

Виконано за допомогою Disqus