На Дніпропетровщині відкрили компанію із вирощування гарбузового насіння

21 листопада 2016 96 0
Словацький інвестор відкрив компанію із вирощування гарбузового насіння в Україні
oblrada.dp.gov.uaСловацький інвестор відкрив компанію із вирощування гарбузового насіння в Україні

Словацький інвестор відкрив у с. Башмачка Солонянського району Дніпропетровської області компанію із вирощування гарбузового насіння, пише прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

ТОВ «Долина Агро СК» вирощуватиме та експортуватиме гарбузове насіння у країни Європейського Союзу. Зараз проект розрахований на 300 га гарбуза з перспективою розширення посівних площ наступного року до 1 тис. га. У створення підприємства вже інвестовано близько €1 млн, а в 2017-2018 р.р. заплановані інвестиції складають ще €1 млн. На підприємстві працюють 20 осіб, а найближчого року буде створене ще 30 робочих місць.

«Словаччина є давнім партнером України, і ми раді, що тісна співпраця між нашими державами приносить свої плоди. Переконаний, що інвестиції в Україну, у Дніпропетровщину та спільний вихід на ринки Європейського Союзу є реальною інтеграцією, до якої ми всі прагнемо», — сказав під час відкриття підприємства депутат парламенту Словацької республіки Мікулаш Крайкович.

Також додається, що на ТОВ «Долина Агро СК» усі роботи реалізують українські спеціалісти, у компанії працюють місцеві мешканці, а всі матеріали та обладнання — українського виробництва.

«Усі будівельні матеріали та спеціалізоване обладнання – українського виробництва. Комбайни, приймальний бункер, миєчна машина, сушильний стіл та різні типи конвеєрів були придбані на Каховському експериментальному механічному заводі. Усі працівники підприємства – місцеві мешканці», — додав директор ТОВ «Долина Агро СК» Ігор Герба.

Поява словацького інвестора стала можлива завдяки роботі компанії Investment Service Ukraine. Це підприємство тісно співпрацює з чеськими та словацькими компаніями і спеціалізується на залученні та супроводі іноземних інвестицій, підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus