КМУ скасував заборону на змішування зерна різних сортів

23 листопада 2016 157 0
Економічний ефект цього рішення для бізнесу до 2020 р. складе більше 10 млрд грн
kurkul.comЕкономічний ефект цього рішення для бізнесу до 2020 р. складе більше 10 млрд грн

Кабінет міністрів України скасував заборону на змішування зерна різних сортів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Зазначається, що наразі аграрії несуть величезні втрати через цю необґрунтовану заборону. ЇЇ скасування призведе до зниження логістичних втрат, збільшення потужності елеваторів і портів, і, як наслідок, збільшення валютних надходжень до бюджету. Очікується, що економічний ефект цього рішення для бізнесу до 2020 р. складе більше 10 млрд грн.

«Деякі з документів будуть повністю скасовані, деякі – оновлені таким чином, щоб краще відповідати сучасним вимогам», — сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Також додається, що уряд вдосконалив процедури розрахунку нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Термін отримання відомостей про грошову оцінку земельної ділянки заявником буде скорочено до 1 дня. Також вносяться зміни до типового договору оренду землі, що дозволить скоротити кількості судових спорів, пов’язаних із колізіями законодавства про оренду землі.

Виконано за допомогою Disqus