Лозівські машини випробовують унікальну дискову борону

29 листопада 2016 68 0
Особливістю даного агрегату — симетричне розташування дисків
Прес-служба заводуОсобливістю даного агрегату — симетричне розташування дисків

У Чернігівській області з вересня почалися випробування важкої дискової борони «Дукат XL» з шириною захвату 8 м. Подібного роду знаряддя ще не представлені на ринку України, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на прес-службу УПЕК.

«Дукат XL» оснащений двома рядами вирізних напівсферичних дисків («ромашка») діаметром 726 мм і товщиною 6 мм, які забезпечують інтенсивне перемішування ґрунту і рослинної маси, здатні працювати на глибину до 20 см.

Особливістю агрегату є симетричне розташування дисків, що повністю виключає бічне відведення знаряддя при роботі на великій глибині. Великий діаметр дисків при навантаженні на диск в 260 кг дозволяє знаряддю без проблем справлятися з будь-якими пожнивними рештками, в т.ч. кукурудзи.

Багаторічний успішний досвід експлуатації агрегатів лінійки «Дукат» показує хороший економічний ефект: застосування енергоефективних необслуговуваних підшипникових вузлів HARP AGRO UNIT і індивідуальних пружних 3D стійок дозволяє досягти в 1,5 рази більшої продуктивності і економити до 30 л палива. Сильні сторони зазначених агрегатів були використані при розробці і важкої дискової борони «Дукат XL».

Випробування нового агрегату «Лозівських машин» проходять на складних щільних грунтах з великим вмістом піску. Крім того, зважаючи на великий територіальний розкид полів у господарстві, знаряддя також часто піддається тривалим транспортним перегонам. Незважаючи на це, агрегат показує відмінні результати на різнопланових роботах.

Старт продажу важкої дискової борони «Дукат XL» запланований на 2017 р.

Виконано за допомогою Disqus