Фермери Івано-Франківщини закупили 245 голів ВРХ для відтворення племінного стада

8 грудня 2016 118 0
Програма підтримки галузі тваринництва планується для  фінансування і в наступному році
PhotoForumПрограма підтримки галузі тваринництва планується для фінансування і в наступному році

в Івано-Франківській області закупили 245 голів ВРХ для подальшого відтворення племінного стада, пише прес-служба Івано-Франківської ОДА.

«Сільськогосподарські підприємства нашої області, які займаються тваринництвом, закупили за власні кошти 245 голів великої рогатої худоби, а саме — племінні телиці, нетелі, корови в основному із-за меж регіону, що значно покращує племінне стадо і продуктивність тварин», — зазначив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА Іван Андріїшин.

Зазначається, що реєстри таких господарств департамент агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА направив до Мінагропроду для включення їх у державну програму підтримки галузі тваринництва.

Також додається, що Мінагропрод затвердив розподіл бюджетних коштів для виплати часткового відшкодування вартості закупленого поголів'я ВРХ сільгосппідприємствам Прикарпаття у сумі 1,3 млн грн.

«Відповідно з цим бюджетні кошти спрямовуються фермерам для виплати часткового відшкодування вартості закуплених ними племінних тварин для подальшого відтворення племінного стада», — підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus