На Запоріжжі операція Урожай вивела з тіні 50 тис. га землі

8 грудня 2016 40 0
На Запоріжжі триває операція Урожай-2016
kurkul.comНа Запоріжжі триває операція Урожай-2016

На Запоріжжі 50 тис. га земель державної та комунальної власності використовувалися без документів. Але це тільки 3% від 1,8 млн га, які були промоніторені в 2016 р. Про це повідомляє прес-служба Запорізської ОДА.

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, близько 30% приватників області вирощують урожай, оминаючи податкову та піклуючись тільки за свої кишені.

«Захід «Урожай-2016» розкрив корупційні схеми національного масштабу. Як з'ясувалося, кілька латифундистів у Запорізькій області багато років поспіль, прикриваючись зв'язками з людьми з посвідченням народних депутатів України, а також знайомствами в правоохоронних органах, незаконно обробляли землю, яка належить державі», — заявив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У 2016 р. за результатами моніторингів у прокуратуру області було передано 33 справи, за якими відкрито кримінальні провадження. Крім того, в кожному районі області були виявлені великі масиви земель, які оброблялися в тіні. Згідно з даними податкової, після моніторингу надходження до місцевих бюджетів збільшилися до 100 млн грн.

«В одному з районів землю навіть спробували відібрати хитрістю. Відомий випадок з ДП «Конярство України» був припинений тільки завдяки активності місцевих жителів і втручання облдержадміністрації. На сьогодні всі рішення щодо передачі землі невідомому «товариству інвалідів» скасовано. Впевнений, ця земля має належати людям, які десятиліттями її обробляли та берегли в інтересах держави. А не тим, хто вирощував на ній «тіньовий урожай», — наголосив Костянтин Бриль.

Читати по темі: На Запоріжжі відновили право на розпаювання земель працівників кінного заводу

Виконано за допомогою Disqus