У двох областях зафіксовано нові випадки АЧС

13 грудня 2016 43 0
Випадки АЧС зафіксовані в Миколаївській, Полтавській областях
iowapublicradio.orgВипадки АЧС зафіксовані в Миколаївській, Полтавській областях

Випадки африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовані в Миколаївській та Полтавській областях, пише прес-служба Держпродспоживслужби.

В особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в м. Очаків Очаківського району Миколаївської області 8 грудня було зареєстровано загибель однієї свині із двох, що утримувалися у господарстві.

Крім того, відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області позитивний результат дослідження на АЧС був отриманий при дослідженні проб біоматеріалу від добутого на території Лютенського лісництва МО «Факел» (Гадяцький район, Полтавська область) дикого кабана (звіт ДНДІЛДВСЕ про результати дослідження № 008116 п.м./16 від 09.12.2016).

Також додається, що з метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджені плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

«В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС», — підсумовується у повідомленні.

Про випадки АЧС в Україні, ви можете дізнатись на інтерактивній карті онлайн-моніторингу Kurkul.com.

Виконано за допомогою Disqus