Аграрії Харківщини зібрали 4,5 млн т зернових

15 грудня 2016 67 0
Зернових зібрали більше, ніж в минулому році
ognikavkaza.ruЗернових зібрали більше, ніж в минулому році

У Харківській області зібрано майже 4,5 млн т зернових і зернобобових культур.

Про це розповів перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Підбиваючи підсумки збиральної кампанії 2016 р., Марк Беккер повідомив, що індекс обсягів виробництва продукції сільського господарства за підсумками 11 місяців склав 101,5%. При цьому в рослинництві цей показник перевищив 102%.

«В минулому році Харківська область не підійшла до індексу 100%, за підсумками року він склав 99,7%. У цьому році у нас було щомісячне виконання індексу. Це говорить про те, що сільське господарство розвивається», — підкреслив перший заступник керівника облдержадміністрації.

Всього господарствами області зібрано 4,385 млн т зернових і зернобобових культур. Цей показник ще буде коригуватися, але вже зараз можна сказати, що зернових зібрали більше, ніж в минулому році (4,200 млн т).

«Урожай пшениці в області зібрано практично на рівні минулого року, за підсумками якого ми отримали рекордні 2,2 млн т. У цьому році, незважаючи на складні погодні умови і те, що озимі не зійшли на 25% посівних площ, урожай склав 2,1 млн т. Таких результатів вдалося досягти за рахунок збільшення продуктивності. Якщо в минулому році врожайність пшениці в області становила 41 ц/га, то в цьому році — 45,6 ц/га», — зазначив Марк Беккер.

Що стосується інших рослинницьких культур, то традиційно Харківська область є лідером по урожаю соняшнику. У цьому році він склав 1,300 млн т. Кукурудзи зібрано близько 1,550 млн т — на 300 тис. т більше, ніж в 2015 р.

«У цьому році Харківська область увійшла до п'ятірки регіонів України, які отримали понад 1 млн т цукрових буряків: ми зібрали 1,200 млн т. Область як ніколи забезпечена цукром», — підкреслив Марк Беккер.

Крім того, регіон посідає 2-е місце з виробництва гречки і проса.

Виконано за допомогою Disqus