Аграрії просять податок з гектара — фермер

19 грудня 2016 108 0
Аграрії виступають за податок з гектара
korrespondent.netАграрії виступають за податок з гектара

Аграрії виступають за податок з гектара. Про це в інерв'ю Kurkul.com розповів голова Білопільської районної організації «Аграрний союз України», керівник ППФ «Агрохімпромцентр» Григорій Поляков.

«У нас же забрали спецрежим ПДВ. То ми пропонували, щоб його віддали сільським радам, на території яких ми живемо і працюємо. Бог з ним, було б важко, але ми погодилися б. Але ж ні, у нас забрали гроші, а віддали їх холдингам, крупним зернотрейдерам, які експортують зерно, яке у нас же і купують. Вони закуповують зерно без ПДВ, приписують собі врожаї, експортують і отримують за моє зерно ПДВ. Отака несправедливість виходить», — зазначив він.

Також додав, що сьогодні 1/3 землі — у тіні, тобто за неї не сплачують податки.

Читати по темі: Григорій Поляков: Ми готові чесно платити за кожен гектар, але не заважайте працювати

«Тому ми просимо податок з гектара: скільки ти обробляєш, стільки і платиш. Туди вкладіть соціальний внесок, все порахуйте, і скажіть, скільки ми маємо платити з 1 га. От ми б заплатили і все. Ніхто до нас не ходив би, податкова б перевірила скільки землі є в обробці господарства, заплатили цю суму від оцінюваної вартості і все. Чиновник туди не замішаний — немає корупції. Ми хочемо таку модель. Ми ж не ухиляємося від податків, візьміть їх навіть більше, але не заважайте працювати», — сказав він.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus