Великі гравці захочуть витіснити фермерів з ринку — Бабенко

22 грудня 2016 187 0
Причиною цього є небезпечна епізоотична ситуація в Україні
tion.roПричиною цього є небезпечна епізоотична ситуація в Україні

Небезпечна епізоотична ситуація в Україні викличе агресивну поведінку великих гравців, які будуть зацікавлені у витісненні середніх і дрібних підприємств з ринку.

Про це у своєму авторському блозі повідомив експерт Микола Бабенко, пише «УНН».

«Небезпечна епізоотична ситуація в Україні з огляду на неконтрольоване поширення АЧС, поява пташиного грипу і, можливо, нодулярного дерматиту ВРХ загрожує не тільки внутрішньому виробництву в Україні, але і країнам, з якими налагоджені торгові відносини з експорту м’яса птиці, свиней, великої рогатої худоби, яєць, молока і продуктів їх переробки», — написав він.

Також, на думку експерта, Україні також загрожує закриття експорту кормів і зернових.

«Це буде означати не тільки зниження цін всередині країни через збільшення обсягів пропозиції, але і більш агресивну поведінку великих гравців, які будуть зацікавлені у витісненні середніх і дрібних підприємств з ринку. Це буде означати зростання соціальної напруженості», — зазначив він.

Крім того, за його словами, в середньостроковій перспективі Україна зіткнеться з дефіцитом молока і м’яса як сировини для переробки, коли ситуація стабілізується, з’явиться можливість експорту, а також внутрішній попит відновляться до докризових обсягів.

Виконано за допомогою Disqus