Заарештовано майно фіктивного сільськогосподарського підприємства

27 липня 2015 43 0
Заарештовано майно фіктивного сільськогосподарського підприємства
Latifundist.comЗаарештовано майно фіктивного сільськогосподарського підприємства

На товар загальною вартістю 73,5 млн грн накладено арешт. Про це пише прес-служба Державної фіскальної служби України.

У повідомленні зазначається, що податкова міліція арештувала майно фіктивного сільськогосподарського підприємства.

«Працівники податкової міліції м. Києва виявили фіктивне підприємство, яке у 2015 р. було зареєстроване на підставну особу, без наміру здійснення фінансово-господарської діяльності. Підприємством було подано для митного оформлення («у режимі експорт») декларацію щодо відправки за межі митної території України ячменю фуражного. Установлено, що такими діями посадові особи підприємства сприяли ухиленню від сплати податків підприємствам реального сектору економіки та завдали шкоди інтересам державі у вигляді несплати податків в особливо великому розмірі», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що в результаті слідчих дій вилучено 641 т ячменю фуражного на суму 2,1 млн грн та 8 тис. т насіння ріпаку на суму 71,3 млн грн. На товар загальною вартістю 73,5 млн грн накладено арешт.

«За фактами фіктивного підприємництва, пособництва та ухилення від сплати податків посадовими особами підприємства, що здійснює діяльність у сфері експорту сільськогосподарської продукції, зареєстровані кримінальні провадження за ч. 2 ст. 205, ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України. Слідчі дії щодо встановлення кола осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, тривають», — зазначається в матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою