На Херсонщині за місяць інвестори взяли в оренду 1 тис. га землі

28 грудня 2016 81 0
Орендар щороку сплачуватиме до бюджету місцевої ради майже у 2,5 рази більше за стартовий розмір орендної плати
personaltouchcolorado.comОрендар щороку сплачуватиме до бюджету місцевої ради майже у 2,5 рази більше за стартовий розмір орендної плати

У Херсонській області від початку грудня на земельних торгах аграрії придбали права оренди на 14 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, пише прес-служба головного управління Держгеокадастру у Херсонській області

Загальна площа переданих в оренду земельних ділянок склала понад 1,1 тис. га.

«Найвища відсоткова ставка за результатами торгів – 9,78% від нормативної грошової оцінки землі, була зафіксована днями у Каховському районі. Тут за використання 56,4 га ріллі для ведення товарного сільгоспвиробництва орендар щороку сплачуватиме до бюджету місцевої ради понад 237,3 тис. грн, що майже в 2,5 рази перевищує стартовий розмір орендної плати», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що у Каланчацькому районі відсоткова ставка за оренду близько 101,4 га землі для ведення фермерського господарства у процесі торгів зросла до 9,74%, а розмір річної орендної плати склав понад 221,5 тис. грн.

«В цілому ж лише за перший рік користування ділянками, орендарі сплатили до бюджетів відповідних сільських та селищних рад понад 1,6 млн. гривень. Кошти від орендної плати за землю є додатковим фінансовим ресурсом для задоволення потреб територіальних громад», — сказано у повідомленні.

В останні дні грудня фахівці землевпорядної служби області планують реалізувати на земельних торгах права на оренду ще 17 земельних ділянок у різних районах області. Їх загальна площа – близько 1,5 тис. га, підсумовується у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus