Аграрії Чернівеччини не досіяли 9,4% озимих

31 грудня 2016 50 0
Площа озимого клину склала 90,6% до прогнозу
kurkul.comПлоща озимого клину склала 90,6% до прогнозу

Аграріям Чернівеччини не вдалося завершити посів озимих культур під урожай 2017 р. в прогнозованих обсягах.

Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Богдан Бойчук, пише прес-служба Чернівецької облдержадміністрації.

За його словами, це сталося через несприятливі погодні умови, що склалися в осінній період в області, зокрема затяжні дощі та пізні культури-попередники (переважно соя).

«За статистичними даними всіма категоріями господарств, площа озимого клину склала 53,2 тис. га, це 90,6% до прогнозу і 83% до 2015 р.», — зазначив він.

Також посадовець додав, що за січень-листопад цього року всіма категоріями господарств області вироблено валової продукції сільського господарства (у постійних цінах 2010 р.) на суму 4,2 млрд грн (з неї продукції рослинництва – 2,7 млрд грн, а тваринництва – 1,5 млрд грн), що складає 101,6% до відповідного періоду минулого року. За темпом приросту область посіла 12 місце в загальноукраїнському рейтингу.

«Динаміка залучення інвестицій в сільське господарство протягом останніх років свідчить про чітку тенденцію до збільшення приросту інвестиційного капіталу в галузь», — повідомила заступник директора – начальник управління економіки, фінансів, інвестиційної діяльності та розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку – Людмила Федірчик.

За її даними, загальна сума інвестицій в основний капітал підприємств АПК за дев'ять місяців цього року у сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних із ними послуг склала 115 млн грн капітальних інвестицій та $10,4 млн — іноземних (+$70,2 тис. до січня-вересня 2015 р.). У харчопереробну галузь відповідно 78,8 млн грн капітальних інвестицій та $18,4 млн — іноземних (+$276 тис. до відповідного періоду минулого року).

Виконано за допомогою Disqus