«Органічний» закон створює додаткові можливості для розвитку галузі — Кутовий

4 січня 2017 67 0
Закон сприятиме розширенню зовнішніх ринків збуту органічної продукції
bg.ruЗакон сприятиме розширенню зовнішніх ринків збуту органічної продукції

Кабмін в 2016 році підтримав закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», винесений на його розгляд Міністерством аграрної політики та продовольства України, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

У повідомленні йдеться, що сьогодні один з головних стримуючих факторів для розвитку українського виробництва і виходу на світові ринки — це відсутність необхідної нормативної та законодавчої бази. Адже зарубіжні партнери готові закуповувати органічну сировину, однак не мають довіри до готового харчового продукту як такого, що вироблений в країні, де фактично не діє законодавство про виробництво та обіг органічної продукції, а отже, відсутній належний механізм регулювання органічного ринку та система контролю.

За запевненнями прес-служби Мінагропроду, даний закон забезпечуватиме підвищення конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції, розширення зовнішніх ринків її збуту, покращення якості, впевненість у продуктах, маркованих, як органічні, прозорі умови ведення господарської діяльності у сфері виробництва та обігу органічних продуктів.

«Цей закон створює додаткові можливості для розвитку галузі. Крім того, він також створить додаткові механізми безпеки для українських громадян. Загалом, закон сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції і розширенню зовнішніх ринків її збуту», — відзначив важливість прийняття «органічного» закону Міністр Тарас Кутовий.

Виконано за допомогою Disqus