У сільському господарстві Тернопільщини освоєно $6,6 млн капітальних інвестицій

9 січня 2017 54 0
Тернопільщина — серед сільськогосподарських областей-лідерів
959watd.comТернопільщина — серед сільськогосподарських областей-лідерів

У сільському господарстві Тернопільщини за десять місяців 2016 р. освоєно капітальних інвестицій на суму $6,6 млн.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, пише прес-служба Тернопільської ОДА.

За його словами, за обсягом виробництва валової продукції сільського господарства Тернопільщина посіла 8 місце в Україні. У цій галузі у спостерігається вагомий приріст: за 11 місяців 2016 р. всіма категоріями господарств вироблено продукції на суму 7,9 млрд грн, що становить 103,6%.

«У порівнянні із загальноукраїнським показником у 2016 р. маємо успішні результати у харчовій та переробній галузі. У той час, як по Україні приріст складає лише 1,9 %, у Тернопільській області цей показник – 14,7%. Реалізовано харчової продукції та напоїв на суму 4,8 млрд грн, що на 926 млн грн перевищує показник 2015 р.», – зауважив Степан Барна.

На думку голови ТОДА, про стабільність та перспективи розвитку агропромислового комплексу Тернопільщини свідчить те, що цього року розширено ряд потужностей серед яких Хоростківський цукровий, Ковалівський спиртовий та Теребовлянський молокопереробний заводи; Тернопільський м’ясокомбінат; завод з переробки сої та пташник у Тернопільському р-ні; тваринницькі приміщення для ВРХ у Підволочиському р-ні; репродуктор для свиноматок у Підгаєцькому – р-ні; елеватори у Тернопільському та Бучацькому р-нах. Також створено 2 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи з ягідництва та збирання молока у Бережанському р-ні.

Виконано за допомогою Disqus