ХТЗ працює над запуском національної програми «Український трактор»

12 січня 2017 115 0
Ярославський планує запуск національної програми «Український трактор»
ukrinform.uaЯрославський планує запуск національної програми «Український трактор»

Українське тракторобудування має розвиватися планомірно та в інтересах держави, тому в Україні має діяти національна програма «Український трактор». Про це заявив власник DCH та інвестор Харківського тракторного заводу Олександр Ярославський, пише «Укрінформ».

Бізнесмен вважає, що один із основних шляхів досягнення конкурентоспроможності українського АПК — максимальне використання внутрішніх ресурсів України.

«Якщо ми можемо робити сучасні надійні та доступні для сільгоспвиробників трактори всередині країни, то навіщо віддавати валюту за кордон? Зараз час раціональних державницьких рішень, які б одночасно йшли на користь і аграріям, і машинобудівниками. Для цього є відпрацьовані у світовій практиці організаційні механізми, є правові рішення, і їх обов'язково потрібно використовувати», — сказав він.

Для того, щоб використовувати кращі практики ведення аграрного бізнесу, необхідно загальне розуміння вектора руху, вважає Ярославський.

«Якщо сільгоспмашинобудування та тракторобудування у нас об'єктивно національний економічний пріоритет, то потрібна національна програма «Український трактор». Ми почали над нею працювати ще до запуску ХТЗ. І вже найближчим часом я планую представити її Президентові України та звернутись до нього за підтримкою», — повідомив Олександр Ярославський.

Як відомо, власником ХТЗ група DCH стала у квітні 2016 р. 6 січня 2017 р. DCH повідомила про запуск заводу. На відновлення виробництва DCH виділила кредитну лінію у розмірі 400 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus