Держспоживслужба здійснюватиме реєстрацію сільськогосподарської техніки

16 січня 2017 251 0
Державну інспекцію сільського господарства України ліквідовано
Mascus.comДержавну інспекцію сільського господарства України ліквідовано

Державну інспекцію сільського господарства України ліквідовано згідно з рішенням Уряду щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, повідомляє Traktorist.ua з посиланням на Урядовий портал.

Функції інспекції в частині здійснення реєстрації та обліку сільськогосподарських машин планують передати Міністерству внутрішніх справ, функції із здійснення державного нагляду (контролю) в частині експлуатації машин сільськогосподарського призначення — Державній службі з безпеки на транспорті.

В період завершення ліквідації організації виникла проблема щодо реєстрації сільськогосподарських машин, підготовки механізаторських кадрів, видачі посвідчень тракториста-машиніста.

«Для забезпечення безперебійного процесу реєстрації сільськогосподарської техніки, зняття соціальної напруги на селі і, враховуючи функціональну спрямованість міністерств, Уряд прийняв рішення покласти на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захист споживачів повноваження з реалізації державної аграрної політики у зазначених сферах», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus