Уряд підтримуватиме локальне виробництво техніки — Кутовий

23 січня 2017 99 0
Тарас Кутовий, міністр агарної політики та продовольства України
facebook.comТарас Кутовий, міністр агарної політики та продовольства України

Україна буде всебічно підтримувати розвиток локального виробництва сільськогосподарської техніки, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Про це зазначив міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий у своєму виступі на конференції «Стійке зростання — фактори успіху та стратегічні варіанти для сільгоспмашинобудівного сектору України», яка відбувалася у рамках Глобального форуму з продовольства 2017 р. у Берліні.

«Зараз Україна являє собою перспективний майданчик для сільськогосподарського машинобудування. Тому закликаю міжнародних виробників техніки та інвесторів розширювати та переносити своє виробництво в Україну. Адже для цього у нас є усі умови – зручні технічні території, підготовлені інженери та фахівці, стабільний попит на продукцію цього сегменту», — сказав Тара Кутовий.

Зокрема Міністр повідомив, що у 2016 р. сільгосптоваровиробниками України придбано близько 8,5 тис. од. техніки на суму майже 9 млрд грн.

«Минулий рік показав, що ринок живий і йому лише бракує інвестиційного поштовху. Про це свідчать і номенклатура вітчизняної техніки і обладнання, яке складає понад 2,5 тис. найменувань», — підкреслив Тарас Кутовий.

Також він додав, що у 2016 р. впроваджено у виробництво близько 50 видів нових та модернізованих машин.

Як повідомлялося раніше, у Бюджетному кодексі України установлено, що у 2017-2021 рр. щорічний обсяг коштів Державного бюджету України, які спрямовуються на підтримку сільськогосподарських товаровиробників, становить не менше 1% випуску продукції у сільському господарстві. При цьому, 20% такої підтримки використовується сільськогосподарськими товаровиробниками для закупівлі технічних засобів.

За бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» у 2017 р. передбачено 550 млн грн на технічне переоснащення АПК, підвищення купівельної спроможності сільськогосподарських товаровиробників шляхом здешевлення складної сільськогосподарської техніки, компенсації кредитних ставок банків залучених на придбання технічних засобів.

Виконано за допомогою Disqus