На Миколаївщині морози не завдали значної шкоди посівам озимих

25 січня 2017 25 0
Сходи отримано на 97 % площ, з яких в доброму і задовільному стані знаходиться 80 % площ посівів
gorodkazan.infoСходи отримано на 97 % площ, з яких в доброму і задовільному стані знаходиться 80 % площ посівів

На Миколаївщині, не зважаючи на те, що восени 2016 р. був значний дефіцит вологи в грунті, сільгосптоваровиробники області змогли посіяти на урожаю поточного року насінням з одночасним внесенням мінеральних добрив 616,2 тис. га озимих зернових культур, що майже на 60 тис. га більше проти 2015 р.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

Згідно з оперативними даними департаменту агропромислового розвитку, сходи отримано на 97 % площ, з яких в доброму і задовільному стані знаходиться 80 % площ посівів.

Припинення активної вегетації озимини відбулося в першій декаді листопада.

«Морози, які були в грудні та січні, не завдали значної шкоди посівам, завдяки сніговому покриву, середня висота якого, на більшій території області, становила від 6 до 18 см. На початок третьої декади січня сніговий прокрив залягав лише в північно-західних, східних та в південно-східних районах та за даними снігозйомки його висота становила 3-7 см», — зазначається у повідомленні.

Метеорологічні умови на сьогоднішній день не загрожують стану озимих культур, їх перезимівля відбувається задовільно.

Шкідливих для рослин явищ не спостерігається і вони знаходяться у фазі зимового спокою. В подальшому їх стан буде повністю залежати від температурного режиму, наявності і висоти снігового покриву, ступеня загартованості рослин.

«У ряді господарств області погодні умови дозволяють здійснювати вихід агротехніки в поле і на сьогоднішній день вже розпочато підживлення озимих сільськогосподарських культур по мерзлоталому грунту. Спостереження за станом озимини триває і сільгосптоваровиробниками області ведеться накопичення мінеральних добрив для їх підживлення», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus