Органічне виробництво в пріоритеті діяльності Мінагропроду — Кутовий

27 січня 2017 109 0
Під час конгресу представили органічне морозиво, мед та чай
minagro.gov.uaПід час конгресу представили органічне морозиво, мед та чай

Під час міжнародного конгресу «Органічна Україна» міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий зустрівся з виробниками органічної продукції та відзначив велику перспективу у розвитку органічного ринку в Україні. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Органічна продукція — це, в першу чергу, якість та неймовірна користь для здоров’я. Це той тренд, який дуже популярний в Європі і у світі, і нарешті він стає популярним в Україні. Перспективи величезні», — написав Тарас Кутовий на своїй сторінці у Facebook.

Міністр був вражений асортиментом продукції, яка була представлена від органічної води, соків, молока, масла, сиру, вина, хлібу, печива, різних видів круп, пластівців до овочів, фруктів, ягідних паст, меду, яєць, м’яса і навіть морозива.

«Чи знаєте, що є органічне морозиво, яке виробляє всім відомий Житомирський маслозавод «Рудь»? І чи знали, що органічну гречку можна купити всього за 29 грн за 1 кг?», — прокоментував Тарас Кутовий.

У ході спілкування з виробниками Міністр продегустував продукцію сімейного еко-хутора «Соломея». Родина вигодовує свиней без хімікатів, вирощує зернові, ягоди, овочі, фрукти. Їх продукція сертифікована відповідно до стандартів Євросоюзу. Готують вони свою продукцію за родинними рецептами без жодних смакових добавок, надміру води та розрихлювачів.

Також Тарас Кутовий познайомився з Христиною Лібергер, яка 4 роки тому приїхала з Німеччини до України, у село Потутори, Терпопільської області. Сьогодні пані Христина вирощує органічні салатні трави та чаї. Її маленьке підприємство називається «Жива земля Потутори» та, за її словами, користується великою популярністю.

«Тих, хто думає чим саме займатися у сільському господарстві, закликаю займатися саме органічною продукцією, яка є в пріоритеті діяльності Міністерства. А всім українцям раджу все більше купувати органічні, на 100% натуральні та без добавок продукти! Як то кажуть, не «на правах реклами», а на правах особистої прихильності!», — резюмував міністр.

Виконано за допомогою Disqus