На Харківщині викрили зловмисників, які підробили елітне насіння соняшника на 2,5 млн грн

30 січня 2017 91 0
Зловмисники фасували підробленне насіння у пакунки з логотипами відомих торгівельних марок
khar.gp.gov.uaЗловмисники фасували підробленне насіння у пакунки з логотипами відомих торгівельних марок

У Харкові правоохоронці викрили групу осіб, які виготовляли та реалізовували насіння невідомого походження під маркою високоврожайних гібридів соняшнику зарубіжної та вітчизняної селекції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Злочинну схему розкрили співробітники прокуратури Харківської області спільно з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби в області та Нацполіціі.

За словами прокурора Сергія Фокіна, у Харкові проведено санкціоновані судом обшуки в офісних та складських приміщеннях фігурантів справи.

«Виявлено та вилучено близько 5 т незаконно виготовленої продукції. Орієнтовна вартість такої кількості оригінального насіння (500 мішків) становить близько 2,5 млн грн», — зазначив він.

Частина продукції зловмисники вже вирішили фасувати в пакети з логотипами відомих торгових марок.

Крім того, під час обшуків виявлено фарбник для насіння, мішки-упаковки з назвами і логотипами відомих фірм, етикетки, спецобладнання для упаковки, а також «чорна» бухгалтерія, комп'ютерна техніка.

Реалізовували насіння при особистих зустрічах і через мережу поштового доставки. За попередніми даними, незаконний бізнес організували три брата.

Першочергові слідчі дії тривають. Прокуратура процесуально керує в кримінальному провадженні.

Виконано за допомогою Disqus