Проблема блокування ПДВ-рахунків досі не вирішена

30 січня 2017 58 0
Рахунки й досі залишаються заблокованими
bun.com.uaРахунки й досі залишаються заблокованими

Українські аграрні об’єднання звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гроймана та голови ДФСУ Романа Насірова з проханням остаточно врегулювати проблему, яка склалася через блокування додаткових електронних ПДВ-рахунків аграріїв.

Про це повідомляє Agropolit.com.

Нагадаємо, рахунки були розблоковані на один день – 13 січня. Але ще до цього велика кількість сільгоспвиробників за різних обставин були вимушені внести відповідні кошти безпосередньо на свій звичайний рахунок платника податку в СЕА ПДВ.

«Це призвело до нерозподілення відповідної суми між бюджетом та платником і як наслідок – до неперерахування належної платникові суми на його спеціальний рахунок у банку», — йдеться у зверненні.

Така ж ситуація виникла і у аграріїв, які реєстрували податкові накладні за рахунок показника середньомісячного розміру сум податку, задекларованих за 12 звітних місяців. Ці платники також не встигли зарахувати кошти на додаткові ПДВ-рахунки.

Сьогодні останній день сплати ПДВ, й станом на 12:00 рахунки заблоковані, жодної роз'яснювальної інформації від ДФС та Держказначейства не надходило.

Громадські об’єднання зазначають — проблема потребує негайного вирішення.

«Звертаємось до Вас з проханням доручити ДФС України та Казначейству негайно забезпечити розблокування додаткових електронних рахунків в СЕА ПДВ, надавши можливість сільгоспвиробникам поповнювати ці рахунки виключно на суми, задекларовані у податковій звітності, […] та забезпечити їх розподіл у відповідності до законодавства, як в частині сплати ПДВ до бюджету, так і в частині, яка має бути повернена на спеціальні рахунки сільгосппідприємств», — наголошують аграрії.

Виконано за допомогою Disqus