На Кіровоградщині близько сотні людей заявляють про земельне рейдерство

1 лютого 2017 82 0
Питанням земельного рейдерства вже займається поліція і частина документів вже вилучена в інтересах слідства
kurkul.comПитанням земельного рейдерства вже займається поліція і частина документів вже вилучена в інтересах слідства

У Благовіщенському районі близько сотні людей заявляють про підроблення договорів на землю.

Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

За словами голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменко, питанням вже займається поліція і частина документів вже вилучена в інтересах слідства.

«Минулого тижня, у середу, голова Благовіщенської районної державної адміністрації В'ячеслав Зосим поінформував мене, що в іншому районі було зареєстровано більше ста договорів оренди на земельні паї, а люди стверджують, що не підписували цих договорів – мова йде про шахрайство. Районне та обласне відділення поліції займаються розслідуванням цієї справи. Частину документів вилучено в реєстратора», — поінформував очільник області.

Долучитись до вирішення проблеми має і управління юстиції, керівник якого найближчими днями має зустрітись з людьми, аби пояснити людям як вирішити проблему.

«У найкоротші терміни необхідно з'ясувати усі обставини захоплення земель, зокрема, хто є ініціатором, а також поінформувати про висновки як постраждалих від протиправних дій, так і громадськість Кіровоградщини. Треба уникати політичних спекуляцій стосовно цієї проблеми, щоб такими діями не перешкоджати компетентним органам розслідувати земельний конфлікт, — додав Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, потерпілі землевласники з Благовіщенського району обіцяли перекрити з протестом трасу Одеса-Київ.

Це не перший випадок масової підробки документів на землю в області. З такою проблемою зіштовхнулись мешканці Злинки.

Виконано за допомогою Disqus