Фонд гарантування для фермерів допоможе повертати кредити — Івченко

2 лютого 2017 103 0
Фонд має гарантувати банкам повернення фермерами кредитів
Corn CorpsФонд має гарантувати банкам повернення фермерами кредитів

Поява Фонду гарантування для фермерів – дуже гарна новина, він гарантуватиме банкам повернення кредитів.

Про це в інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив народний депутат від «Бітьківщини» Вадим Івченко.

За словами нардепа, якщо все буде правильно прописано, то він сприятиме підтримці малого та дрібного фермерства в Україні.

«Поява фонду – добре, бо він має гарантувати банкам повернення фермерами кредитів. Та поки що маємо тільки назву, але не побачили порядок розподілу коштів і бачення того, що гарантуватимемо. Якщо все буде правильно прописано, то, повірте, він сприятиме підтримці малого та дрібного фермерства в Україні», — говорить нардеп.

Депутат також шкодує, що паралменту та уряду не вдалося проштовхнути позицію Мінагропроду про підтримку на 1 га для аграріїв.

«Вона допомогла б вивести із тіні частину маленьких підприємств, які раніше працювали у тіні. Підтримка Міністерства АПК була, але далі включилися депутати, лобістські групи (тваринників) і вони почали обертати ситуацію на свою користь», — підсумовує Вадим Івченко.

Нагадаємо, що появу цього Фонду у 2016 р. ініціював міністр аграрної політики та продовльства Тарас Кутовий, а в бюдежті 2017 р. передбачено 700 млн грн для роботи установи з комерційними банками, які надаватимуть фермерам кредити.

Виконано за допомогою Disqus