Нові випадки АЧС відразу у шести областях

7 лютого 2017 111 0
В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС
pixabay.comВ осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС

Нові випадків АЧС в Дніпропетровській, Херсонській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській та Харківській областях.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Відповідно до оперативної інформації головних управлінь Держпродспоживслужби в цих областях з 2 лютого в особистих підсобних господарствах громадян в м. Нікополь (Дніпропетровська область), с. Малі Копані (Гопопристанський район Херсонська область), с. Вищеольчедаїв і смт Муровані Курилівці (Мурованокуриловецький район Вінницька область), смт Чутове (Чутівський район Полтавська область) та с. Великі Приходи (Дергачівський район Харківська область) було зареєстровано загибель свиней.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу з 4 по 6 лютого 2017 р. було підтверджено діагноз на африканську чуму свиней.

Крім того, 4 та 5 лютого 2017 р. ДНК вірусу АЧС було виявлено при дослідженні біоматеріалу, відібраного від загиблих свиней, що належали ПП «Бонас» (с. Морозівка, Мурованокуриловецький район, Вінницька область) та двох загиблих диких кабанів, що утримувалися в особистому підсобному господарстві громадянина (с. Грузьке, Кіровоградський район, Кіровоградська область).

«З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду», — зазначається у повідомленні.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Виконано за допомогою Disqus