Мін'юст скасував незаконну перрееєстрацію земель на Кіровоградщині

10 лютого 2017 72 0
Державні реєстратори незаконно перереєстрували земельні ділянки на компанію «Агрі Інвест Україна»
BaltNews.lvДержавні реєстратори незаконно перереєстрували земельні ділянки на компанію «Агрі Інвест Україна»

У четвер, 9 лютого, на засідання Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації розглянули випадок захоплення земель на Кіровоградщині.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

До Комісії Мін'юсту надійшла 151 скарга від власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що розташовані у Кіровоградській області. Державні реєстратори Берега Оксана, Ніколаєнко Оксана та Гушлевська Наталія незаконно перереєстрували земельні ділянки на компанію «Агрі Інвест Україна».

Комісія Мін’юсту скасувала незаконні реєстраційні дії, повернула майно у законну власність селян та прийняла рішення анулювати доступ до реєстру для реєстраторів-порушників назавжди.

«Ми з колегами домоглися прийняття Антирейдерського закону, що передбачає 10 років тюрми за такий злочин. Ми візьмемо на контроль питання щодо відповідальності державних реєстраторів. Ми маємо усі спільно докласти зусиль, щоб таке ганебне явище, як рейдерство відійшло у минуле», — прокоментував міністр юстиції України Павло Петренко.

Голова Комісії Павло Мороз у свою чергу зазначив, що наразі це одне з поодиноких рейдерських захоплень, що сталося в Україні після того, як Антирейдерський закон запрацював. А кількість рейдерських захоплень зменшилась на 90%.

«До Мін'юсту звернулися громадяни, яких три реєстратори незаконно позбавили права на землю. Комісія Мін'юсту розглянула скарги потерпілих та поновила законні права селян. Наш наступний крок — усі матеріали справи щодо реєстратора Гушлевської Наталії, Ніколаєнко Оксани та Береги Оксани буде передано до правоохоронних органів. Сподіваюся, що злочинці, які посягають на святиню села, понесуть справедливу відповідальність та потраплять до в`язниці на 10 років», — додав Павло Мороз.

Виконано за допомогою Disqus