На Закарпатті повінь підтопила 20% площ озимих

13 лютого 2017 43 0
Якщо рослини на полях загинуть, то Закарпаттю загрожує неврожай
guoz.lviv.uЯкщо рослини на полях загинуть, то Закарпаттю загрожує неврожай

На Закарпатті, в результаті повені, підтопило 20% площ, які засаджені озимими: наслідки підтоплення для цих посівів можуть бути нищівними. 

Про це пише SuperAgronom.com

Найбільше постраждали озимі в Хустському, Мукачівському та Іршавському районах. Масштаби пошкоджень стануть зрозумілими в березні. Якщо рослини загинуть, то Закарпаттю загрожує неврожай. У разі неврожаю, доведеться робити пересівши. Площі засадять кукурудзою.

Читати по темі: На Закарпатті повінь загрожує посівам озимих 

За словами аграріїв, найбільшу загрозу несуть не повені, а морози, які прогнозують синоптики. Поля, на яких навіть впав рівень води — покриються кіркою льоду. 

«В області висаджено 29,6 тис. га зернових культур. Сільськогосподарських угідь підтоплено 1500 га», — розповів начальник відділу рослинництва, землеробства, продовольства і механізації сільського господарства в департаменті агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Олександр Юрик.

Нагадаємо, протягом 3-5 лютого у 10 районах області внаслідок різкого підвищення температури повітря та опадів у вигляді дощу, сталося підняття рівнів води у річках через що, було підтоплено 525 дворогосподарств, 625 га сільгоспугідь, 9 автомобільних доріг, 1 магазин, 4,3 га присадибних ділянок, 4 житлові будинки (3 пошкоджено), з яких відселено 11 осіб.

Виконано за допомогою Disqus