У західних областях очікується різкий підйом рівня води — Укргідрометцентр

20 лютого 2017 89 0
У західних областях України очікується різкий підйом рівня води
lvivexpres.comУ західних областях України очікується різкий підйом рівня води

За даними Укргідрометцентру, 20-23 лютого, у зв'язку з вiдлигою i сніготаненням, на річках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкується підйом рiвнiв води на 0,5 — 1,5 м.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

Також у Укргідрометцентрі зазначили, що у зазначених областях можливе часткове затоплення сільгоспугідь та господарських об'єктів.

«Очікується руйнування льодових явищ, льодохiд, на ділянках русел з порушеною пропускною здатнiстю (пiд мостами, на звужених ділянках русел, в місцях існуючих заторiв льоду) — формування заторiв льоду з рiзким пiдвищенням рiвнiв води, в Туркiвському, Дрогобицькому районах Львiвської областi, при цьому можливе часткове затоплення заплав, сільгоспугідь, окремих населених пунктiв, господарських об'єктiв, розташованих вище місць утворення заторiв», — сказано у повідомленні.

Крім того, за даними Укргідрометцентру, 18 та 19 лютого, у зв'язку з вiдлигою, у горах східної частини Закарпатської області оголошується значна (3 рівень) лавинна небезпека.

ДСНС звертається до громадян з проханням, за можливості, не виходити у гори.

Виконано за допомогою Disqus