Парламент відмовився спростити процедуру оформлення земельних ділянок

22 лютого 2017 642 0
Депутати завалили спрощений порядок оформлення земельних ділянок
pixabay.comДепутати завалили спрощений порядок оформлення земельних ділянок

Парламент відмовився спростити процедуру оформлення права власності та отримання в користування земельних ділянок. Про це повідомляє AgroРolit.com.

Відповідна ініціатива містилася у законопроекті №3190 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зняття штучних обмежень на реалізацію права на приватизацію і отримання в користування земельних ділянок». За нього проголосували лише 170 народних депутата.

«Затвердження цього законопроекту дозволить оптимізувати процедуру оформлення прав на земельні ділянки під нерухомим майном, посприяє будівництву інфраструктурних об'єктів, забезпечить права фізичних та юридичних осіб отримати землю для містобудівних потреб у власність і користування. Також створить підґрунтя для збільшення доходів місцевих бюджетів», – заявив під час презентації в Раді законопроекту заступник голови аграрного комітету Олександр Бакуменко.

Документ надавав органам місцевої та виконавчої влади передавати у власність та користування земельні ділянки державної та комунальної власності за відсутності детального плану або плану зонування у випадку, якщо на земельній ділянці знаходиться будівля у власності особи, якій передається ділянка, і при будівництві лінійних об'єктів транспортної та енергетичної інфраструктури.

Попри спробу спікера Андрія Парубія повернути даний законопроект на доопрацювання у комітет з питань аграрної політики та земельних відносин, цього не сталося.

Виконано за допомогою Disqus