В Україні стартував міжнародний проект розвитку сільських територій

23 лютого 2017 82 0
Тарас Кутовий, міністр Мінагропроду
ukrinformТарас Кутовий, міністр Мінагропроду

В Україні офіційно стартував міжнародний проект розвитку сільських територій. Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

Запуск міжнародного проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» сприятиме комплексному економічному зростанню шляхом розвитку сільських територій та аграрного сектору в цілому. Офіційне відкриття Проекту відбулося в рамках серії міжнародних форумів і виставок, які проходять з 21 по 23 лютого на території «КиївЕкспоПлази».

«Завдяки реалізації проекту збільшиться обсяг інвестицій, з’являться нові робочі місця для сільського населення. Тим самим, покращиться їх добробут», — заявив міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.

Зазначається, що проект USAID працює над зниженням бар’єрів для бізнесу, формуванням кращих умов для діяльності малих і середніх аграрних підприємств. Серед важливих завдань — забезпечити можливості для працевлаштування сільського населення та привабливі умови проживання в сільській місцевості України.

Також важливим напрямом роботи Проекту є підвищення конкурентоспроможності української аграрної продукції, впровадження міжнародних стандартів якості та безпечності, доступ національних сільгосптоварів до нових експортних ринків ЄС.

Крім того, Проект націлений на створення прозорих нормативно-правових засад функціонування ринку землі, а також впровадження реформ, які дозволять залучити кошти до модернізації систем зрошення земель.

Виконано за допомогою Disqus