На Запоріжжі два сільгосппідприємства отримали статус племінних репродукторів

24 лютого 2017 75 0
Два сільгосппідприємства у Токматському районі отримали статус племінних репродукторів
kurkul.comДва сільгосппідприємства у Токматському районі отримали статус племінних репродукторів

У Запорізькій області Таврійська філія ПрАТ «Райз-Максимко» та ТОВ «Племптахокомбінат «Запорізький» Токмацького району отримали статус племінного репродуктора.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Таврійській філії ПрАТ «Райз-Максимко» було присвоєно статус по розведенню великої рогатої худоби Української червоної молочної породи.

На сьогодні в господарстві утримується 633 голови ВРХ, в тому числі 300 корів.

За минулий рік господарство збільшило виробництво молока на 121,5 т, надій на корову зріс на 343 кг і склав 6054 кг при середньому по області 4718 кг. Також, на сьогодні середньодобовий надій складає 15,8 кг при середньому по області 12,7 кг.

«Слід відмітити, що у 2016 р. сільгосппідприємства області збільшили виробництво молока на 1091 т та середньорічний надій на одну корову зріс на 609 кг. Вагомий внесок у збільшення виробництва тваринницької продукції, зокрема молока, вніс і ПрАТ «Райз-Максимко»», — сказано у повідомленні.

Крім цього, наказом Мінагропрод ТОВ «Племптахокомбінат «Запорізький» Токмацького району було присвоєно статус племінного птахорепродуктора ІІ порядку породи Ross 308.

Господарство займається вирощуванням племінної птиці з виробництвом та реалізацією на племінні цілі яєць.

Також додається, що за даними Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА, в області селекційно-племінною роботою у тваринництві, підвищенням генетичного потенціалу сільськогосподарських тварин і птиці займаються 9 племінних заводів по свинарству та 2 по молочному скотарству, селекційний центр із свинарства, 4 племінних репродуктора по молочному скотарству, один племінний репродуктор по вівчарству, 2 племінних птахорепродуктора та один племінний завод по конярству.

Виконано за допомогою Disqus