Затоплення нір гризунів становить до 60% — Держпродспоживслужба

27 лютого 2017 85 0
Погодні умови негативно вплинули на життєздатність гризунів
cikavo.netПогодні умови негативно вплинули на життєздатність гризунів

Повсюди різкі перепади температур, дощ, ущільнення снігового покриву, подекуди льодяної кірки, негативно вплинули на життєздатність мишоподібних гризунів.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

За результатами проведеного моніторингу затоплення нір гризунів становить 10-60, макс. 80% в понижених місцях рельєфу (Миколаївська обл.).

У посівах озимих зернових та ріпаку на 10-45% обстежених площ зберігається 1-3 жилих колоній на гектарі, в кожній з яких 2-4 жилих нір, на багаторічних травах, неугіддях 1-4, макс. 6 колоній на 1 га з 2-10 норами.

«Надалі розвиток та поширення мишоподібних гризунів залежатимуть від погодно кліматичних умов, сприятливе поєднання яких зумовлюватиме збільшення чисельності та шкідливості ссавців. За середньодобової температури +5ºС відновиться розмноження та переселення гризунів у посіви озимих зі скирт соломи, інших стацій. Посіви зі щільністю понад 3-5 колоній на гектар потребують захисту роденфосом, бродисаном, бактороденцидом, іншими дозволеними до використання родентицидами», — додали у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus