Італійці пропонують херсонським аграріям нові види обробки плодово-овочевих культур

28 лютого 2017 83 0
Система швидкої заморозки і бланшування забезпечує ферментування та краще зберігання плодоовочевої продукції
khoda.gov.uaСистема швидкої заморозки і бланшування забезпечує ферментування та краще зберігання плодоовочевої продукції

Минулого тижня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв зустрівся з представником компанії Pigo Srl, яка є одним з провідних світових виробників морозильної техніки і постачальником промислового обладнання для обробки овочів і фруктів.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської області.

Як зазначив представник компанії Горан Обрадович у ході презентації обладнання, система швидкої заморозки і бланшування забезпечує ферментування та краще зберігання плодоовочевої продукції.

Представник компанії продемонстрував на прикладі фруктів, таких як мандарин та полуниця процес відновлення після бланшування за допомогою занурення у воду.

«Ми розглядаємо можливі варіанти співпраці, так як Херсонська область має велику врожайність плодово-овочевих культур, які швидко псуються і їх потрібно швидко відправляти на обробку. Наприклад, сезон полуниці доволі короткий і реалізувати її у повному обсязі підприємці не встигають. Такий процес переробки дає змогу не шукати нові ринки збуту, а перероблювати на місці без втрат продукції», — зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Євген Рищук.

Виконано за допомогою Disqus