В окупованому Донбасі розпочато націоналізацію активів українських підприємств

3 березня 2017 537 0
ДНР націоналізує активи 43 українських підприємств
Kurkul.comДНР націоналізує активи 43 українських підприємств

На тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу оголосили про націоналізацію українських підприємств. У список увійшло 43 суб'єкта господарювання. Серед них активи компанії HarvEast Holding, йдеться у офіційному зверненні групи СКМ.

«Група СКМ завжди працювала і продовжує працювати виключно в рамках українського законодавства, в тому числі — наші підприємства на НКТ (непідконтрольних територіях — ред.). І ніякий тиск не змусить нас змінити юрисдикцію своїх активів. Ми вважаємо приватну власність суверенною, а вимогу про перереєстрацію своїх підприємств і оплату податків самопроголошеним «ДНР» і «ЛНР» — неприйнятною», — йдеться на офіційній сторінці Harveast.

Окрім цього, серед націоналізованих підприємств згадується ПАТ «Концерн Стірол», яке входить до групи Ostchem Holding та займається виробництвом міндобрив.

«З метою забезпечення функціонування підприємств та установ введена тимчасова державна адміністрація», — йдеться на сайті так званої ДНР.

У повідомленнях інформагенцій так званих «республік» на сході України сказано, що створено штаб, який розробить план заходів, «спрямованих на забезпечення функціонування підприємств», а також забезпечить «захист прав трудових колективів», пише «BBC Україна».

«Забирати у власників українські підприємства, що працюють у непідконтрольних Києву районах Донбасу та переорієнтувати їхню продукцію з України на Росію обіцяють ватажки підтримуваних Росією угруповань «ДНР» і «ЛНР». За їхніми словами, такі дії є відповіддю на громадську блокаду з українського боку», — пише Радіо Свобода.

Нагадаємо, що днями КМУ планує затвердити правила переміщення товарів через лінію розмежування, аби вирішити питання транспортної блокади Донбасу. На окупованих територіях знаходяться активи ряду українських агрокомпаній. Тож від такого кроку вони зазнають втрат і економічних збитків.

Список націоналізованих підприємств можна переглянути за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus