Херсонські депутати виступили проти відкриття ринку землі

5 березня 2017 96 0
Будівля Херсонської обласної ради
visti.ks.uaБудівля Херсонської обласної ради

Депутати Херсонської облради підтримали проект звернення до президента, Верховної Ради та Кабміну про недопущення скасування мораторію на продаж сільгоспземель, повідомляє grivna.ks.ua.

Документ, ініційований фермером Леонідом Кириченком, було підтримано 47-ма голосами.

«17 лютого група депутатів України внесла подання до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційним мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який під спільним тиском селян був пролонгований Верховною Радою на 2017 р. Також всупереч мораторію у Верховній Раді зареєстрований законопроект про обіг сільськогосподарських земель, яким пропонується де-факто торгувати землею вже з 1 липня 2017 р. Прихильники вільного продажу землі сільськогосподарського призначення нібито обстоюють ринкові цінності і право селян розпоряджатися власним майном. Але ці аргументи не можуть замаскувати справжніх намірів прихильників «ринку землі» — скупити за безцінь врожайні чорноземи і перетворити селян на кріпаків», — йдеться у зверненні.

Також вказується, що скасування з 1 січня 2017 р спецрежиму оподаткування для сільгоспвиробників «привела до ще більшого занепаду і дефіциту коштів у фермерських господарств».

Депутати Херсонської облради вимагають продовжити мораторій на 10 років.

Виконано за допомогою Disqus