В Івано-Франківську презентували унікальну технологію сушіння м'яса

9 березня 2017 206 0
Сушіння м'яса за допомогою інфрачервоного випромінювання
mvk.if.uaСушіння м'яса за допомогою інфрачервоного випромінювання

В Івано-Франківську фахівці представили унікальну для України технологію сушіння м'яса за допомогою інфрачервоного випромінювання. Вона дозволяє швидко переробляти м'ясо, зберігаючи його корисні властивості. Цей спосіб розробили ВАТ «Індуктор» спільно з ТОВ «ЕКО 777», повідомляє прес-служба Івано-Франківської міської ради.

Висушування за допомогою інфрачервоного випромінювання — це екологічні технології, які не забирають з органіки рослинного і тваринного походження нічого, крім води. Тобто в м'ясі і рослинах залишаються всі вітаміни, мікро- і макроелементи. Над технологіями інфрачервоного випаровування води з різної органічної продукції працюють вже кілька років.

«Ми на власному досвіді покажемо, як це працює. Адже в цілому ці технології нікому не зрозумілі і про них ніхто не чув. У більшості м'ясо при переробці втрачає свої корисні властивості. За нашою технологією м'ясо зберігає всі корисні речовини. Узагалі цей проект значно амбітніший за просте висушування м'яса», — зазначив генеральний директор ПАТ «Індуктор» Ігор Волошенюк.

На відкритті міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків подякував підприємцям, які, незважаючи на складні умови, працюють, виробляють і створюють робочі місця для франківців.

«Важливо, що впровадження йдуть у ногу з часом і залучають сучасні технології. Міська влада всіляко сприяє розвитку малого та середнього бізнесу, адже вони — основа економіки нашого міста», — підсумував мер Івано-Франківська.

Виконано за допомогою Disqus