Польща. З початку року зафіксували 50 випадків АЧС

12 березня 2017 88 0
Фермери вимагають зменшити популяцію кабанів
Kurkul.comФермери вимагають зменшити популяцію кабанів

З моменту виявлення першого випадку АЧС у кабанів на території Польщі (лютий 2014) хвороба була виявлена у 219 випадках. З початку цього року ветеринарна служба підтвердила вже 50 випадків АЧС у кабанів, повідомляє УкрАгроКонсалт.

Останні шість разів випадки були зафіксовані на територія Підляського, Люблінського та Мазовецького воєводств.

Останні випадки стосуються в основному мертвих кабанів, які були знайдені на відстані не більше як 16 км від кордону з Білорусією. В одному з випадків кабан був застрелений на відстані 3 км від кордону.

Голова Підляської сільськогосподарської палати Гжегош Лещинський завив, що поголів’я кабанів на Підляссі є проблемою. Фермери несуть фінансові втрати вже три роки.

Фермери продовжують скаржитися на недостатню інтенсивність відстрілу кабанів. Санітарного відстрілу немає взагалі або він вже закінчився. Виплати за відстріляних кабанів не допомогли фермерам. Їх кількість залишається незмінною. За словами одного з фермерів із зони карантину, він не відчуває зменшення шкоди нанесеної кабанами.

В лютому Підляська сільськогосподарська палата направила листа міністрові навколишнього середовища. У листі вона заявила про необхідність подальшої депопуляції кабанів у Підляському воєводстві. У кінці минулого року голови п’яти регіонів звернулися до армії з проханням знищити взагалі всіх кабанів у прикордонних районах.

Виконано за допомогою Disqus