На Полтавщині в 2017 р. закладуть понад 50 га плодово-ягідних насаджень

14 березня 2017 149 0
В Полтавській області в галузі рослинництва актуальними напрямками роботи залишаться розвиток селекції та насінництва
tbfruit.comВ Полтавській області в галузі рослинництва актуальними напрямками роботи залишаться розвиток селекції та насінництва

Садівництво на Полтавщині є одним із важливих напрямків розвитку. Саме тому 2017 року в області планують закласти понад 50 га плодово-ягідних насаджень.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов під час апаратної наради, пише інформагентство «Новини Полтавщини».

Із метою підтримки садівництва й стимулювання виробництва органічної продукції Департамент спільно з Держгеокадастром в 2017 році проводитимуть спеціалізовані земельні аукціони для надання земельних ділянок за пільговими орендними.

Також разом із спеціалістами Держпродспоживслужби в області розробить Програму фітосанітарних заходів щодо боротьби з амброзією полинолистою та ліквідації регульованих шкідливих організмів.

Крім того, Сергій Фролов наголосив, що в галузі рослинництва актуальними напрямками роботи залишаться розвиток селекції та насінництва.

Директор Департаменту розвитку АПК розповів, що 2016 року на Полтавщині вже висадили 14,8 га нових садів за інтенсивними технологіями, у тому числі заклали 9,7 га ягідника для вирощування органічної продукції. У садівництво вклали понад 1,3 млн грн інвестицій.

Виконано за допомогою Disqus