Плодово-ягідна галузь може отримати держпідтримку ще цього року — Ковальова

8 грудня 2017 125 0
Вишні
pixabay.comВишні

Виробники плодово-ягідної продукції мають можливості отримати державну підтримку ще цього року. Про це повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час тренінгового семінару «Практичні аспекти експорту ягід та дрібних фруктів до Європейського Союзу» на Fresh Business Expo. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Вона додала, що у 2017 р. Мінагрополітики прийнято рішення не лише про погашення кредиторської заборгованості перед суб’єктами господарювання в сумі 176,4 млн грн, а й відшкодування витрат поточного року на закладення насаджень, догляд за ними, спорудження шпалери, будівництво систем краплинного зрошення. На це планують виділити 65,0 млн грн.

Для компенсації витрат на будівництво холодильників із РГС, камер швидкого заморожування фруктів, придбання ліній товарного обробітку плодів, спеціалізованих механізмів та техніки — 57,9 млн грн. Термін подання документів — до 15 грудня 2017 р.

 Підтримка розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства буде продовжуватись у 2018 р.

 «Розвиток садівництва та ягідництва в Україні стимулюється попитом на зовнішньому ринку. Найбільш популярні ягоди в країнах ЄС — малина, ожина, лохина та журавлина. Зерняткові, кісточкові, смородина та суниця переважно знайшли споживача на ринку СНД. Державна підтримка та практичні знання — гарна передумова не тільки зростання обсягів виробництва ягід та фруктів, але й розширення експортних можливостей сільгоспвиробників та диверсифікації постачань на європейський ринок», — зазначила Олена Ковальова.

Виконано за допомогою Disqus