Українське садівництво потребує негайних інвестицій — Ярмолюк

13 березня 2017 148 0
Розвиток садівництва в Україні має обмежений доступ до фінансів
kurkul.comРозвиток садівництва в Україні має обмежений доступ до фінансів

Україна має якомога швидше інвестувати в розвиток інфраструктурних об’єктів садівництва та створювати сільгоспоб’єднання.

Про це під час науково-практичної конференції «Садівництво та ягідництво: від проектування до врожаю» повідомив віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ) Іван Ярмолюк.

Розвиток садівництва в Україні має обмежений доступ до фінансів, що значно уповільнює його розвиток. Вітчизняним садівникам треба виходити на світовий ринок та розвивати переробку плодово-ягідної продукції в країні. Саме це сприятиме покращенню ситуації на ринку плодово-ягідної продукції.

«Збільшення фінансування могло б дозволити галузі рухатися далі. Протягом останніх двох років цінові тенденції на ринку плодово-ягідної продукції складаються не на користь виробників — у національній валюті ціни майже залишилися незмінними, чого не скажеш про ціни в доларовому еквіваленті», — зауважив Іван Ярмолюк.

Важливим кроком для українського садівництва стало підписання Меморандуму між Асоціацією «УКРСАДПРОМ» та китайською державною корпорацією China Haisum Engineering Co., Ltd. та виділення на пільгових умовах $515 млн.

Читайте за темою: Китай інвестує $0,5 млрд в українське садівництво та ягідництво

«Це має нас підбадьорити, а також свідчить про певну перспективу відносно фінансування», — сказав Іван Ярмолюк.

Виконано за допомогою Disqus