АМКУ помітив ознаки зловживання на ринку яєць

15 березня 2017 440 0
Курячі яйця дорожчають до Великодня?
segodnya.uaКурячі яйця дорожчають до Великодня?

На передодні Великодня Антимонопольний комітет України розпочав дослідження ринку яєць, повідомили представники АМКУ в інтерв’ю AgroPolit.com.

«Саме зараз усі птахофабрики з нами зв’язуються по уточненню вимог, які ми направляли. Зараз ми намагаємось оцінити структуру ринку. З відкритих джерел вже зрозуміло, що там є монопольні ознаки. І ми їх вивчаємо», —повідомив директор департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу АМКУ Ігор Кустовський.

Наступного тижня відбудеться засідання АМКУ разом з Мінагропродом, на якому визначать: чи є підвищення цін на куряче яйце сезонним чи монопольним явищем напередодні Великодня.

«Це є одним із завдань, яке я ставлю нашому департаменту по роботі товарних ринків. Оскільки щороку на Великдень є певне збільшення цін через те, що збільшується попит. Ми повинні відокремлювати реальні здорові тренди від узгодженої поведінки суб’єктів. Безумовно, реагувати не постфактум на це, а превентивно. І безумовно, як у цій ситуації, — здорожчання товарів через сезонне збільшення попиту. Наша мета: по-перше, це ідентифікація зон часових сплесків, коли є підвищений ризик і, по-друге, — це попереджувальна комунікація. Якщо ми наперед комунікуємо, якщо ми знаємо передумови для цінових трендів, то можливо це дисциплінуватиме. Зараз ми плануємо цю роботу, ми створили її, були перші установчі засідання, на початку цього року і зараз це питання є предметом нашої роботи. Тобто зараз конкретні заходи напрацюються. За два три тижні будуть проведені конкретні заходи», — наголосив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Виконано за допомогою Disqus