Грошей на систему ідентифікації тварин в Україні не знайдуть — експерт

22 березня 2017 66 0
 Система ідентифікації тварин необхідна, щоб забезпечувати контроль за поголів'ям
kurkul.com Система ідентифікації тварин необхідна, щоб забезпечувати контроль за поголів'ям

Україна гостро потребує системи ідентифікації тварин, яку зобов'язалася впровадити до кінця поточного року в рамках угоди про асоціацію з ЄС, але грошей на неї не знайдуть.

Про це розказав директор Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Якщо на законодавчому рівні існують необхідні ініціативи, то є всі підстави скептично ставитися до перспективи впровадження системи ідентифікації тварин на практиці через відсутність фінансового забезпечення», — зазначив експерт.

За його словами, система ідентифікації необхідна, щоб забезпечувати контроль за поголів'ям. Крім того, в умовах загрози небезпечних хвороб, зокрема, нодулярного дерматиту ВРХ — необхідну вакцинацію набагато простіше проводити за умови повної ідентифікації.

При цьому Богдан Шаповал нагадав: система ідентифікації тварин повинна з'явитися в Україні до кінця нинішнього року в результаті унормування законодавства України до вимог ЄС. Згідно з останніми, кожне сільськогосподарська тварина повинна бути ідентифікована. Це дозволяє кінцевому споживачеві отримувати повну інформацію про тварину, м'ясо якої він споживає.

Нагадаємо, згідно з зобов'язаннями, які взяла на себе Україна при підписанні Угоди про асоціацію до кінця року потрібно імплементувати 44 акта ЄС щодо регулювання сільського господарства.

Виконано за допомогою Disqus