Українські фермери віддають перевагу сільгосптехніці з Великобританії (ОПИТУВАННЯ)

23 березня 2017 143 0
За умови використання системи Robocrop на ранніх стадіях розвитку культур урожайність у кінцевому підсумку збільшується на 10%
traktorist.uaЗа умови використання системи Robocrop на ранніх стадіях розвитку культур урожайність у кінцевому підсумку збільшується на 10%

Наразі українські фермери все частіше закуповують сільськогосподарське обладнання з-за кордону. Адже часто імпортна техніка має вищу якість, потребує менше затрат у використанні й іноді коштує дешевше від українських аналогів.

Одним із фаворитів українських аграріїв є група британських компаній, які вже успішно пропонують одну з найкращих за якістю технік для українського ринку.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу Agrilink у країнах СНД і Східної Європи Андрій Омельченко, пише Traktorist.ua.

На думку Андрія Омельченка, це пов'язано з тим, що Україна має дуже великий аграрний потенціал.

«Другий потужний поштовх до цього дав Brexit, адже європейський ринок охоплює дуже велику частку на ринках збуту британських виробників і поки незрозуміло, як далі відбуватиметься співпраця. Тому це змушує їх шукати нові ринки для роботи», — зазначив Андрій Омельченко.

Згідно з повідомленням, об'єднання Agrilink залучило на ринок ще одну всесвітньо відому британську компанію — Garford Farm Machinery, яка займається розробкою систем для видалення бур'янів на полях.

Компанія Garford у 2008 р. представила просапну борону для обробки грунту між рослинами Robocrop InRow Weeder. Завдяки тому, що камера фіксує положення окремих рослин і управлінню просапним ротором, стало можливо прополювати бур'яни не тільки між рядами, але і між рослинами всередині ряду.

Головна особливість системи Robocrop полягає в тому, що її можна використовувати на різних культурах: буряк, соняшник, кукурудза, зернові тощо.

Як розповів Андрій Омельченко, аналогів системі Robocrop сьогодні на ринку практично немає.

«Системи Garford Robocrop не вимагають адаптації до українських умов роботи. Продукція Garford в Україні може зацікавити, перш за все, великі агроходинги», — зазначив Андрій Омельченко.

Виконано за допомогою Disqus