АСУ та ЄБРР проведуть бенчмаркінгові дослідження у свинарстві

25 березня 2017 93 0
Бенчмаркінг у свинарстві — звична справа для закордонного бізнесу
grandmenu.orgБенчмаркінг у свинарстві — звична справа для закордонного бізнесу

Асоціація «Свинарі України» (АСУ) вирішила провести бенчмаркінгові дослідження в Україні на основі вітчизняних свиногоспродарств, про це йдеться на сайті АСУ.

Не дивлячись на те, що в Україні до бенчмаркінгу ставляться з обережністю, через можливий розголос даних, головна особливість такого методу — це конфіденційність даних.

Асоціація «Свинарі України» вирішила розвіяти всі сумніви і показати переваги цього інструменту. Для цього заручилися підтримкою Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Участь в українському бенчмаркінгу взяли різні за потужностями господарства: і великі, і середні, і дрібні.

«Дійсно, цей інструмент доволі незвичний для України, але у світі ним дуже активно користуються. Для обробки даних існують цілі статистичні центри, які займаються виключно бенчмаркінгом у свинарстві. Наприклад в Данії це LMO (консультаційний центр), у США — компанія Agri Stats. Вони збирають показники діяльності свинокомплексів й акумулюють їх. Як виявилося в результаті нашого дослідження — найкращі дані не завжди у найбільших гравців. Тому, таке порівняння дає можливість виявити резерви для оптимізації роботи господарства, незалежно від його розміру», — підкреслила аналітик Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.

До слова, бенчмаркінг у свинарстві — звична справа для закордонного бізнесу. Цей метод управління ефективності виробництва полягає у порівняльному аналізі роботи підприємства з показниками інших представників галузі. Для українців метод бенчмаркінгу — абсолютна новинка. Він зорієнтований на визначення власної конкурентоспроможності: господарство порівнює свої показники з кращими гравцями ринку.

Виконано за допомогою Disqus