Відкриття ринку землі залучить у розвиток агробізнесу мільярдні інвестиції — експерт

12 квітня 2017 113 0
Олена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ)
agropolit.comОлена Коробкова, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ)

Основна проблема повільного розвитку доступного агрофінансування — це якраз неможливість урахування землі як застави. Відкриття ринку землі дозволить залучити в розвиток агробізнесу мільярдні інвестиції.

Таку думку висловила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова в ексклюзивному бліц-інтерв’ю AgroPolit.com.

«Ми вважаємо, що законодавчі зміни в цьому напрямку дуже актуальні. Поки що важко дати однозначну оцінку законопроекту, котрий розробляють, бо робота над ним ще триває, і якою буде його остаточна версія — ще невідомо», — говорить експертка.

На думку Олени Коробкової, відкритий ринок землі також змусить фермерів бути більш дбайливими та завбачливими щодо використання землі. За умови оренди паїв мало хто готовий вкладатися на перспективу й у більшості фермери прагнуть отримати максимальні врожаї за найбільш короткий час. На жаль, це спустошує плодючу українську землю.

«Крім того, земля в оренді не може бути предметом застави для банку, а, як правило, іншого ліквідного майна у фермерів немає», — розповідає виконавчий директор Незалежної асоціації банків України.

Виконано за допомогою Disqus