Необхідно якнайшвидше провести земельну реформу ― Рева

15 квітня 2017 259 0
При проведенні земельної реформи потрібно надати законне право власникам паїв вільно розпоряджатися своїм майном
dtkt.com.uaПри проведенні земельної реформи потрібно надати законне право власникам паїв вільно розпоряджатися своїм майном

Міністр соціальної політики України Андрій Рева проаналізував земельні відносини в України та пояснив навіщо Україні потрібна земельна реформа, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.
Проаналізувавши ситуації в системі земельних відносин, Міністр зазначив, що земельні паї передаються у власність великим корпораціям. Для цього використовуються спеціальні схеми. Корпорації, в свою чергу, зацікавлені лише в отриманні максимального прибутку, без мотивації забезпечувати відновлення земельного фонду.

«У 2001 році було прийнято Земельний кодекс, проти якого «на смерть стояли» комуністи та соціалісти, і за який голосував наш Президент. Саме тоді почали продавати землю не сільськогосподарського призначення ― і небо не впало на землю, нічого не зупинилося. Навпаки, це стало величезним поштовхом до розвитку ринкових стосунків. Але було прийнято компромісне рішення: тимчасово не продавати сільськогосподарські землі; і це «тимчасово» триває вже більше 15 років ― та хіба це означає, що земля не продається? Ні! Земля змінила власників,  але відбулося це не прозоро і з використанням схем», ― наголосив Андрій Рева.

За словами Міністра, при проведенні земельної реформи потрібно надати законне право власникам паїв вільно розпоряджатися своїм майном та врахувати при тому усі нюанси, убезпечивши ринок землі від монополії великих латифундистів і скупівлі іноземними корпораціями.

«Звісно, потрібні гарантії того, що не виникнуть латифундисти, які діятимуть за прикладом олігархів у часи проведення приватизації у промисловій сфері. Але я впевнений, що можна і потрібно зробити висновки з того негативного уроку, і народні депутати не допустять повторення цих помилок», ― заявив Андрій Рева і додав, що переконаний у необхідності якнайшвидшого проведення земельної реформи, яка надасть потужний поштовх розвитку українській економіці.

Виконано за допомогою Disqus