На Черкащині збільшать посівні площі під круп’яними культурами

13 квітня 2017 107 0
Планують збільшити посівні площі під гречкою, нутом, квасолею та ін. культурами
boroshno.comПланують збільшити посівні площі під гречкою, нутом, квасолею та ін. культурами

Цього року на зернові культури відведено 637 тис. га. Водночас цьогоріч збираються збільшити частку площ для вирощування круп’яних культур, зокрема гречки, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

«Серед сільгосптоваровиробників постійно проводиться інформаційна робота щодо доцільності вирощування круп’яних культур. Передовсім, гречки. Тож цьогоріч підприємства планують розширити площі під ці та нішеві культури, таких як сорго, нут, квасоля, гірчиця, до 3 тис. га. Водночас у господарствах Черкащини при потребі у 48,5 тис. тонн, закуплено 54,4 тис. тонн мінеральних добрив. Як говорять самі аграрії, для весняно-польових робіт їх має цілком вистачити. Втім, наголошу, нині для нас у пріоритеті й розвиток органічного землеробства, яке дозволить відмовитися від використання добрив», ― повідомив начальник управління АПР облдержадміністрації Ігор Колодка.

Комплекс весняно-польових робіт в області розпочався 27 лютого. Відтоді аграрії краю вже встигли підживити озимі культури на всіх площах та приступили до наступної черги внесення добрив. Загалом станом на 7 квітня підживлено понад 236 гектар озимих, що становить 119% до запланованих площ. За словами Ігоря Колодки, у середньому посіви озимих культур в області у доброму та задовільному стані на 68% площ.

Також вже висадили на 60 тис. га зернових та зернобобових культур та 38 тис. га ячменю, що становить 78% до потреби. Водночас, за словами Ігоря Колодки, аграрії області збільшують площі посіву гороху. Вже посіяно 14 тис. га, що становить 124% до плану. Найбільше цієї культури засіяли у Звенигородському, Золотоніському, Маньківському та Уманському районах. Також господарства області приступили до проведення посіву технічних культур: кукурудзи, соняшника, цукрових буряків.

Виконано за допомогою Disqus